شاید به عنوان کارآفرین، ایجاد وب اپلیکیشن یکی از چالش برانگیزترین و با ارزشترین پروژههایی است که میتوانید آن را شروع کنید. اگر وب اپلیکیشنی متمرکز بر مشتری و با طراحی مناسب داشته باشید، کسب و کارتان سریعتر از رقبا میتواند رشد کند. همچنین، به این ترتیب قادر خواهید بود جریانهای درآمدی جدید و راههایی برای بهبود تجربه مشتری از طریق جمعآوری دادهها، ارائه خدمات بهتر و حتی فروش مستقیم محصول و خدمات با روشهای جدید ایجاد کنید. شاید در ابتدا با فکر کردن به توسعه وب اپلیکیشن گیج شوید، اما این کار آنقدرها هم که به نظر میرسد پیچیده یا گران نیست. در واقع اگر از شخصی با تجربه راهنمایی درستی بگیرید، ساختن این نوع نرمافزار خیلی هم ساده است.
بسیاری از کسب و کارها از این برنامهها برای برقراری ارتباط با مشتریان، فروش محصولات و بهبود فرایندهای تعامل با مخاطبان خود استفاده میکنند. درک اینکه یک وب اپلیکیشن چیست میتواند به شما کمک کند تا روشهای مناسبی برای پیشرفت در کسب و کار خود پیدا کنید.
وب اپلیکیشن چیست؟
وب اپلیکیشن (Web Application) که به اختصار وب اپ گفته می شود، در واقع نرم افزاری است که از طریق مرورگر در اختیار کاربران قرار می گیرد. به زبان ساده تر، وب اپلیکیشن همان سایت است که در بر روی گوشی موبایل در قالب اپلیکیشن نیز می تواند اجرا شود.
وب اپلیکیش pwa قابلیت های بسیاری دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت. طراحی وب اپلیکیشن باید با استفاده از جدیدترین متدها و تکنولوژی های روز باشد که کاربران زیادی را به خود جلب کند. از این رو در انتخاب شرکت طراحی وب اپلیکیشن دقت لازم را داشته باشید.
یک وب اپلیکیشن (Web application) چگونه کار میکند؟
در وهله اول لازم است بدانید که این نوع برنامههای چگونه کار میکنند. در هر برنامه وب سه عنصر اصلی وجود دارد که شناخت آنها ضروری است.
• وب سرور برای رسیدگی به درخواستهای مشتری/ کاربر
• سرور برنامه برای اجرای وظایف درخواستی
• پایگاه داده برای ذخیره اطلاعات
یک وب اپلیکیشن با ترکیبی از server-side script و client-side script کار میکند تا عملکرد مناسبی داشته باشد. اسکریپت سمت سرور با ذخیره و بازیابی اطلاعات سروکار دارد و به زبانهای برنامه نویسی تخصصی نیاز خواهد داشت. برنامهنویسان سمت سرور را طوری برنامهریزی میکنند که اسکریپتهای ایجاد شده اجازه دهند وب اپلیکیشن برای پاسخ به درخواستهای مشتری آماده باشد. همچنین اسکریپت سمت کلاینت با ارائه اطلاعات به کاربر سروکار دارد و از زبانهای برنامه نویسی خاص خود استفاده میکند.
چرا وب اپلیکیشن بسازیم؟
وقتی افراد میپرسند «چرا وب اپلیکیشن بسازیم؟» آنها معمولاً به دنبال چند مزیت کلیدی هستند. برای مبتدیان وبسایت در کل نمیتواند همان کارکرد وب اپ را داشته باشد. برقراری ارتباط در وبسایت تنها به صورت یکطرفه صورت میگیرد، مثل به نمایش گذاشتن محتوا. شما میتوانید وبسایت خودتان را با اضافه کردن کارکردی که وب اپلیکیشن ارائه میدهد، به یک محصول تبدیل کنید.
با طراحی وب اپلیکیشن قابلیتهایی را به دست میآورید که با طراحی سایت ساده نمیتوانید در اختیار داشته باشید. از همین رو، انجام این کار سودمند خواهد بود. به این ترتیب قادر خواهید بود کانالهای بازار و تجربیات کاربر جدید و احتمالاً جریانهای درآمدی جدیدی را به همراه فرصتهای دیگر کشف کنید.

چند نوع وب اپلیکیشن داریم؟
اپلیکیشنهای تحت وب انواع مختلفی دارند و شما در کسب و کارتان میتوانید از آنها به نفع خود استفاده کنید. اکثریت قریب به اتفاق کسب و کارها در برههای از زمان در آینده به وب اپلیکیشن نیاز خواهند داشت. از همین رو به شما کمک خواهیم کرد که بهترین راه حل را پیدا کنید، چه وب اپلیکیشنی بخواهید که مختص شرکت شما طراحی شده باشد و چه وب اپلیکیشنی که بتوانید آن را بر اساس نیازهایتان سفارشیسازی کنید.
در ادامه مبحث توسعه وب اپلیکیشن، به انواع رایج آنها اشاره خواهیم کرد.
- وب اپلیکیشن استاتیک
- وب اپلیکیشن پویا
- وب اپلیکیشن تجارت الکترونیک
- وب اپلیکیشن سیستم مدیریت محتوا
- وب اپلیکیشن تک صفحهای
- وب اپلیکیشن چند صفحهای
- وب اپلیکیشن پورتال
- وب اپلیکیشن متحرک
- وب اپلیکیشن Rich internet
- وب اپلیکیشن پیشرونده (PWA)
وب اپ چه تفاوتی با اپلیکیشن بومی و وب سایت دارد؟
در ابتدا به تفاوت وب اپلیکیشن و اپلیکیشن می پردازیم، طراحی اپلیکیشن در واقع همان اپلیکیشن هایی است که از اپ استورها دانلود و در گوشی نصب می شوند، اما یک وب اپلیکیشن اساسا نیاز به نصب ندارد و در مرورگر دیده می شود، بنابراین وب اپلیکیشن ها هم در اندروید و هم در IOS قابل استفاده مشترک می باشند. دانستن این مفاهیم برای ساخت وب اپ نیاز است و بهتر است که قبل از طراحی و راه اندازی وب اپلیکیشن با مراحل طراحی و نحوه مدیریت آن آشنا باشید.
در بیانی دیگر ویژگی کراس پلتفرم (Cross-platform) تنها برای برنامههای کاربردی وب در نظر گرفته میشود؛ زیرا در چندین پلتفرم (در مقایسه با یک برنامه تلفن همراه که فقط برای یک پلت فرم خاص طراحی شده است)، کار میکنند. برنامههای کاربردی وب میتوانند بر روی هر مرورگر وب برای مدت نامحدودی اجرا شوند. در کنار این مورد وب آپها امکان گسترش بیشتری هم دارند. همه ما میدانیم که دادههای آنلاین باید مرتبا به روز شوند تا مراحل پیشرفتهای کسب و کار دچار خدشه نشود. وب اپلیکیشنها امکانی را فراهم میکنند تا توسعه دهندگان به جای ایجاد تغییرات در کل فایل منبع، فقط محتوای جدید به روز شده را در سرورها اضافه میکنند.
راجع به تفاوت وب سایت با وب اپلیکیشن، تعاریف بسیار و متفاوتی وجود دارد که برای اطلاعات بیشتر و دقیق تر می توانید به مقاله "تفاوت وب سایت با وب اپلیکیشن چیست؟" مراجعه فرمایید، ولی آنچه که مهم و شاخص می باشد، این است که تاکید وب سایت بر محتوای یکسان برای همه و اطلاع رسانی می باشد ولی وب اپلیکیشن بر عمل و تعامل تکیه دارد و معمولا اطلاعات را با اعمال دسترسی های مختلف و براساس نیاز کاربر نمایش می دهد. از طرفی در وب اپلیکیشن ها به تعامل های بیشتری از طرف کاربر و سرور نیاز می باشد، که سال ها دغدغه شرکت های ساخت وب اپلیکیشن بوده است که با فناوری های جدید همانند PWA تا حد زیادی این مبحث تحقق یافته است. طبیعی است که طراحی وب اپلیکیشن با طراحی سایت متفاوت باشد.

طراحی وب اپلیکیشن های PWA – فناوری جدید دنیای وب
وب اپلیکیشن های پیش رونده (Progressive Web Apps) یا به اختصار PWA یک فناوری جدید در حوزه طراحی اپلیکیشن موبایل تلقی می شود این فناوری ابتدا در سال ۲۰۱۵ و توسط گوگل معرفی شد، گوگل با امکانات جدیدی که در اینگونه از اپ های تحت وب تعبیه کرد امکان نزدیک کردن وب اپلکیشن ها به اپلیکشین های بومی (Native) را فراهم نمود.
اگر بخواهیم به اختصار در مورد PWA صحبت کنیم می توان گفت PWA در واقع همان وب اپلیکیشن یا نرم افزار تحت وب می باشد که از فناوری های مدرن جهت نزدیک کردن کارکرد خود شبیه یک اپلیکیشن معمولی بهره برده است، سه قابلیت مهم که قبلا در وب اپلیکیشن ها نبود شامل ارسال اعلان از سمت سرور، قابلیت افزودن به صفحه خانگی و عملکرد آفلاین جزوه فناوری های مدرنی می باشد که از آنها صحبت کردیم!
به چه دلیل طراحی وب اپ در کشور ما می تواند موفق تر عمل کند؟
نکته اول یک مبحث جهانی است و تحقیقات اخیر نشون داده که خیلی از مردم بیشتر از چند نوع اپلیکیشن مشخص در گوشی خود را استفاده نمی کنند! تازه ابتدا باید جستجو کنند، نصب کنند و بعد استفاده کنند بعد از یک مدت هم کلا ممکنه از اون استفاده نکنند! اما در حالت اپلیکیشن PWA تنها با یک آدرس می تواند به آن دسترسی داشته باشد.
نکته دوم تحریم های اعمال شده در گوشی های آیفون شانس موفقیت PWA ها در ایران را خیلی بیشتر کرده است، نمونه های عملیاتی را در بعضی از اپ های بزرگ ایرانی مشاهده می کنید.
نکته مهم اینکه وب اپلیکیشن های PWA قابلیت نصب و قرارگیری آیکون رو دارند! در نهایت باید توجه نمود که PWA ها دوران اولیه تکامل خود را سپری می کنند و نمی توان آینده آنها را قضاوت نمود.

چگونه وب اپلیکیشن بسازیم؟
سه مرحله اصلی برای ساخت یک وب اپلیکیشن وجود دارد که در زیر آورده شدهاند.
1. قبل از کدنویسی برای توسعه وب اپلیکیشن برنامهریزی کنید
قبل از آنکه به سراغ کدنویسی بروید، در وهله نخست بایستی برای ساختن اپلیکیشن تحت وب خودتان برنامهریزی کنید. برنامه شما باید شامل نمای کلی از پروژه، رویکرد فنی و زمانبندی راهاندازی محصول باشد.
سپس یک نسخه اولیه یا به اصطلاح MVP برای تست وب اپ تولید کنید. در طی این فرآیند مطمئن شوید که وب اپلیکیشن به خوبی کار میکنند. همچنین وب اپ را طوری طراحی کنید که ایراد یا باگی نداشته باشد.
2. انتخاب بهترین فناوری برای توسعه وب اپلیکیشن
با توجه به اهداف تجاری، شما باید سعی کنید تا فناوری مناسبی را انتخاب کنید. زبانهای برنامهنویسی، کتابخانهها و فریمورکهای مختلفی وجود دارند، بنابراین باید مطمئن شوید که انتخابی هوشمندانه داشته باشید.بهتر از قبل طراحی وب اپلیکیشن سؤالات زیر را از خودتان بپرسید.
- شرایط مورد نیازتان چیست؟ این شامل حجم ترافیک، تجربه کاربری، امنیت وب اپ و ... می شود.
- مخاطب هدف شما چه کسانی هستند؟ شما همچنین باید مد نظر داشته باشید که چه کسانی از خدمات و محصولتتان استفاده می کند. هر چقدر اطلاعات بیشتری در مورد کاربران داشته باشید، انتخاب فناوری مناسب برای کارتان راحتتر خواهد بود.
- بودجه شما چقدر است؟ و در نهایت، باید بودجه خودتان را برای شروع کار در نظر بگیرید.
3. انتخاب شرکت طراحی وب اپلیکیشن
طراحی وب به موفقیت می رسد در صورتی که شرکت طراحی وب اپلیکیشن را به درستی انتخاب کنید. در واقع می توان گفت تنها مانع در راه موفقیت وب اپلیکیشن عدم انتخاب درست طراح یا توسعه دهنده وب اپ است. بهتر است با شرکتی همکاری داشته باشید که صفر تا صد طراحی و توسعه وب اپلیکیشن را انجام دهد.

کیان تجارت طراح حرفه ای ترین وب اپلیکیشن ها
شرکت مهندسی کیان تجارت به جرعت میتوان عنوان کرد که اولین شرکت طراح وب اپلیکیشن در ایران می باشد که پس از سال ها کار و کسب تجربه در این زمینه و پس از پیاده سازی وب اپلیکیشن های مختلف فروشگاهی و غیر فروشگاهی افتخار دارد که آمادگی خود را برای تجزیه تحلیل و پیاده سازی انواع وب اپلیکیشن های پیچیده و بزرگ اعلام نماید. برای سفارش طراحی وب اپ یا استعلام قیمت طراحی وب اپلیکیشن می توانید از طریق فرم درخواست طراحی وب اپ یا تماس با کارشناسان ما اقدام کنید.
انجین یا back-end (بک اند) وب اپلیکیشن ها تماما اختصاصی طراحی و پیاده سازی می شود. وب اپ ها دارای پنل مدیریتی بسیار قدرتمند است که کار با آن نیز بسیار راحت و تمامی بخش های وب اپ را می توان از طریق پنل مدیریت کنترل کرد. همچنین، می توان خروجی api و وب سرویس هایی برپایه RestFul (رست فول) را ارائه نمود که این امکان فوق العاده و امن می تواند در سرویس های back-end (بک اند) انواع وب اپلیکیشن ها و ربات ها و نرم افزار های تحت وب به کار آید.
ویژگی وب اپ های طراحی شده در شرکت کیان تجارت
سئوفرندلی نبودن وب اپلیکیشن ها در گذشته باعث شده بود که استقبال چندانی از آنها نشود. این اشکال در PWA ها به دلیل تولید ساختار قابل مشاهده توسط مشتری در سمت فرانت اند بود. در واقع زمانی که اطلاعات از سمت سرور به سمت کاربر ارسال می شد، به کدهای html تبدیل و قابل نمایش بود که این امر باعث عدم رویت کدها توسط خزنده های موتورهای جستجو میشد و در نهایت PWA ها در نتایج گوگل ایندکس نمیشدند.
با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از کتابخانه NextJS این مشکل حل شده است و اطلاعات و محتواهای وب اپلیکیشن ها به راحتی قابل ایندکس هستند. از طرف دیگر، با توجه به تحریم هایی که در مارکت های اصلی اندروید و آی او اس اعمال گردیده است، استقبال از طراحی وب اپلیکیشن ها (PWA) به شکل قابل ملاحظه ای افزایش پیدا کرده است. چرا که، وب اپلیکیشن ها نیاز به انتشار در مارکت ها را ندارند و دارای مزیت هایی هستند که نمیشه از آنها چشم پوشی کرد.
طراحی وب اپ حرفه ای با ویژگی های منحصر به فرد به رونق کسب و کارها کمک می کند. وب اپلیکیشن های طراحی شده در شرکت کیان تجارت دارای ویژگی های بسیاری هستند که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:
- طراحی با جدیدترین تکنولوژی روز ( NextJS )
- طراحی سئوبیس
- طراحی ظاهری (UI/UX) کاملا سفارشی
- طراحی وب اپلیکیشن ریسپانسیو برای نمایش درست در دسکتاپ و گوشی موبایل با سایزهای مختلف
- قابلیت نصب شدن در گوشی ها بصورت Shortcut
- امکان مشاهده با تم متفاوت از گوشی در کامپیوتر
- امکان دسترسی به دوربین، لوکیشن و ...
- قابلیت کار با وب اپ بصورت آفلاین
- امکان بروزرسانی خودکار و درلحظه اطلاعات بدون نیاز به لود مجدد و یا رفرش صفحه
- دارای پنل مدیریت جهت کنترل داینامیک اطلاعات توسط ادمین
- امکان تهیه خروجی اپلیکیشن اندروید (TWA) و بارگزاری در مارکت های اندرویدی
ضمنا تمامی وب اپلیکیشن های طراحی شده توسط تیم فنی کیان تجارت دارای 6 ماه پشتیبانی رایگان است و کارفرما به راحتی می تواند از طریق تیکت با پشتیبان وب اپلیکیشن در ارتباط باشد و در کوتاه ترین زمان ایرادات را رفع کند.