تعداد زیادی اپلیکیشن طراحی و در مارکت ها و استورها بارگذاری شده اند که رقابت بین دیده شدن و دانلود شدن را افزایش داده است. پس تنها طراحی اپلیکیشن کافی نیست و باید آن را بهینه سازی و بازاریابی کنید. اما سوالی که در اینجا پیش می آید این است که چگونه دانلود و نصب اپلیکیشن را افزایش دهیم؟
در این مقاله قصد داریم تا بهترین روش های افزایش دانلود و نصب اپلیکیشن را معرفی کنیم و آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
شکی وجود ندارد که میزان دانلود و نصب یک اپلیکیشن (که دارای خرید درون برنامه ای یا تشریح خدمات و محصولات مختلف است)، با موفقیت کلی آن کسب و کار، رابطه مستقیم دارد. امروزه مارکت های بسیار زیادی در سطح اینترنت وجود دارند و شما با منتشر کردن اپلیکیشن خود در این مارکت ها، می توانید آن را در اختیار جامعه هدف خود قرار دهید. اما با وجود این همه اپلیکیشن که در حوزه کسب و کاری شما کار می کنند، چگونه می توان بر رقبا پیروز شد و از آن ها در افزایش دانلود اپلیکیشن پیشی گرفت؟
یکی از اصلی ترین و جدیدترین روش های دیجیتال مارکتینگ استفاده از بسترهای اینترنتی و نرم افزاری برای فروش و کسب درآمد است. اگر شما بتوانید که اپلیکیشنی جذاب داشته باشید و آن را در استورهای مختلف ارائه دهید، مطمئن باشید که به سریع ترین شکل ممکن می توانید به جذب مشتری و در نتیجه کسب درآمد و فروش بیشتر برسید. راهکار هایی وجود دارند که می توانند شما را در پیشی گرفتن از رقبایتان در این حوزه کمک کنند. این راهکارها در افزایش دانلود اپلیکیشن موثر هستند.
توصیه می کنیم اگر سایتی برای کسب و کار خود دارید، حتماً لینک دانلود اپلیکیشن را در یک صفحه یا لندینگ ارائه بدهید. صفحه یا لندینگ مربوط به دانلود و نصب اپلیکیشن را نیز به بهترین شکل ممکن بهینه کنید.
چرا که اگر این صفحه بهینه باشد و از لحاظ محتوایی و رابط کاربری جذاب باشد، می تواند باعث هدایت کاربران و مخاطبان شما به نصب و راه اندازی نرم افزار و افزایش دانلود اپلیکیشن شود. در واقع با این کار سبب می شوید که مشتری بدون اتلاف هیچ زمان خاصی، اپلیکیشن شما را دانلود و نصب کند. طراحی UX خوب در جذب و حفظ کاربر بسیار تاثیرگذار است.
از طرفی لازم است که همه موضوعات مختلف در اپلیکیشن خود را نیز بهینه کنید. منظور از بهینه سازی موضوعات، استفاده درست از کلمات کلیدی، محتوای جذاب و کاربر پسند و همچنین تمام تست هایی است که باید از اپلیکیشن بگیرید تا به بهترین شکل ممکن بتوانید نیاز کاربر را برطرف سازید و باعث افزایش دانلود اپلیکیشن شوید.
مسلما اگر جذاب ترین اپلیکیشن را طراحی کنید، اما این برنامه نتواند پاسخگوی نیاز کاربر یا مخاطب شما باشد، کارایی لازم را نخواهد داشت و شاهد افزایش دانلود اپلیکیشن نخواهید بود.
همانطور که اشاره شد مسلماً نرم افزارهای مشابه زیادی مانند اپلیکیشن شما در حال فعالیت در یک حوزه کسب و کاری هستند. اما هرچه شما بهتر بتوانید مخاطب و جامعه هدف و نیازهای او را بشناسید و در سریعترین و ساده ترین حالت ممکن آنها را برطرف کنید، مطمئن باشید که باعث افزایش دانلود اپلیکیشن شما می شود.
بهینه سازی اپلیکیشن یا ASO می تواند نقش مهمی در افزایش دانلود اپلیکیشن داشته باشد. یکی از بهترین راهکارها این است که نقاط ضعف رقبای خود را بشناسید. مسلماً هیچ اپلیکیشنی کامل نیست و رقبای شما ضعف هایی در ارائه خدمات و محصولات دارند. اگر شما بتوانید اپلیکیشنی طراحی کنید که این نقاط ضعف را بپوشاند، قطعاً یک قدم از آنها جلوتر خواهید بود.
یکی از مهمترین مراحل در طراحی اپلیکیشن، انتخاب نام و تعیین یک لوگوی جذاب است. در برندسازی، نام و لوگو تاثیر بسیار زیادی دارند و باعث افزایش دانلود اپلیکیشن می شوند. امروزه اغلب افرادی که از سیستم عامل های اندروید و ios استفاده می کنند، از معروف ترین اپ استورها یعنی گوگل پلی و اپل استور برای دانلود یا بروز رسانی نرم افزارها بهره مند می شوند. از این رو حتماً باید تمام تمهیدات لازم را بیندیشید تا اپلیکیشن شما در این دو مارکت نرم افزاری ارائه شود.
مارکت های نرم افزاری داخلی مثل بازار نیز می تواند مکان بسیار مناسبی برای ارائه اپلیکیشن شما در بستر اینترنت باشند. تبلیغات اپ نیز می تواند باعث افزایش دانلود اپلیکیشن شود.
جالب است بدانید هنگامی که یک کاربر، در گوگل پلی واژه ای را سرچ می کند تا با استفاده از آن، اپلیکیشن های مختلف در یک موضوع خاص را مشاهده و نصب کند، کلمات کلیدی، نقش اصلی را ایفا می کنند. پس شما باید در صفحات مختلف اپلیکیشن خود، از کلمات کلیدی استفاده کنید. البته مسلما استفاده زیاد و بیش از حد از کلمات کلیدی توصیه نمی شود.
اما استفاده از کلمات کلیدی پرتکرار که کاربران آنها را جستجو می کنند، می تواند در مدت زمان کمی باعث ارتقای سطح کیفی و افزایش دانلود اپلیکیشن شما بشود. تا آنجا که ممکن است حجم اپلیکیشن ها باید بهینه و کم باشند. اپلیکیشن هایی که حجم بسیار زیادی دارند، مورد استقبال قرار نمی گیرند. البته در حوزه نرم افزارها و اپلیکیشن هایی که برای ویندوز و مک استفاده می شوند، این موضوع متفاوت است. مسلما نرم افزاری مانند فتوشاپ برای ویندوز با یک نرم افزار و اپلیکیشن اندرویدی از لحاظ حجم بسیار متفاوت است. اما برای اندروید و آی اوی اس توصیه می کنیم تا آنجا که ممکن است، حجم نرم افزار کم باشد.
علیرغم افزایش ظرفیت های سخت افزاری، اما هنوز هم خیلی از کاربران، از گوشی های هوشمندی استفاده می کنند که رم بسیار بالایی ندارند. پس بهتر است تا آنجا که می توانید در هنگام طراحی اپلیکیشن موبایل سعی کنید نرم افزار حجم کمتری داشته باشد. هر چه که یک نرم افزار حجم کمتری داشته باشد، کاربران از آن استقبال بیشتری می کنند و شاهد افزایش دانلود اپلیکیشن خواهید بود.
پس از ساخت اپلیکیشن به صورت مداوم و مستمر آپدیت کنید. همچنین هر باگ یا نقطه ضعفی در آن می بینید را به سرعت برطرف کنید. این موضوع سبب می شود که در گوگل پلی و ... نیز اعتبار شما بالا رود. سعی کنید که از کاربران بخواهید که حتماً در اپ استور های معروف مثل گوگل پلی و اپل استور، به شما امتیاز دهند.
این امتیاز قطعاً باعث نمره دادن بیشترین اپ استورها به شما و در نتیجه بالا رفتن اعتبار و افزایش دانلود اپلیکیشن می شود. معمولاً به صورت هر یک ماه یک بار ( یا دو ماه یک بار) ورژن جدیدی از اپلیکیشن خود را ارائه دهید و نقاط ضعف آن را حذف کنید. این سبب می شود که اپ استورها به شما نمره های مثبت و خوبی دهند و شاهد افزایش دانلود اپلیکیشن باشید. ابزارهای تست اپلیکیشن به شما کمک می کند تا رفتار کاربران را بهتر بشناسید و نیازهای آنها را در اپ پیاده سازی کنید.
توصیه می کنیم که کیفیت را فدای هیچ چیز دیگری نکنید. اگر نرم افزار شما کامل و جامع باشد، به مرور زمان شاهد افزایش دانلود اپلیکیشن خواهید بود. اما اگر تمام نکات کیفی را لحاظ نکنید، ممکن است اپلیکیشن مورد رضایت کاربران واقع نشود.
وقتی که شما نیاز کاربر را به خوبی در نظر داشته باشید، به راحتی می توانید بر اساس ویژگی های جامعه هدف خود، بومی سازی اپلیکیشن را در دستور کار خود قرار دهید. مثلا متناسب با فرهنگ و نیازی که جامعه هدف شما دارند، می توانید آنها را در اپلیکیشن خود ارائه دهید تا به سرعت باعث افزایش دانلود اپلیکیشن شما شوند. بومی سازی و محلی سازی محتوای اپلیکیشن بسیار مهم است. یکی از مثال های معروف در این حوزه بازی کلش آف کلنز بود. این بازی تا قبل از اینکه به زبان چینی ترجمه شده باشد، خیلی در مارکت های این کشور مورد استفاده قرار نمی گرفت. اما به محض این که یک شرکت توانست نسخه چینی آن را ارائه دهد، این بازی محبوب، مارکت چین را به طور کلی در اختیار گرفت. سعی کنید که محتوای اپلیکیشن شما جذاب و کاربر پسند باشد. به همین دلیل تا آنجا که ممکن است از تصاویر، اسکرین شات ها و ویدیو هایی استفاده کنید که مخاطب شما را به نصب و دانلود اپلیکیشن ترغیب کند.
قطعا شما اولین نفری نیستید که اپلیکیشن طراحی می کنید. پس برای شناخته شدن بین رقبا نیاز به تبلغیات دارید. راه اندازی کمپین های تبلیغاتی مختلف مانند تبلیغات اپلیکیشن یا CPI شاید در ابتدا پر هزینه بنظر برسد اما با گذشت زمان به شما کمک می کند تا به KPI های مشخص شده برسید و بالاترین نرخ بازگشت سرمایه را ایجاد کنید.
حتماً تعداد دانلود و میزان استفاده از اپلیکیشن را در نظر بگیرید. اگر اپلیکیشن شما از لحاظ تعداد دانلود مطلوب است، اما آنطور که باید و شاید محتوای آن مورد استفاده قرار نمی گیرد (یعنی نتیجه مدنظر را نمی گیرید)، نشان دهنده این است که هنوز اپلیکیشن شما جای کار دارد. از این رو به جز تعداد دانلود، تعداد دفعات استفاده از اپلیکیشن هم شاخص و پارامتر بسیار مهمی است. نظرات و امتیاز های مثبت و منفی کاربران که معمولاً در مارکت ها نوشته می شود را به دقت رصد کرده و تا آنجا که می توانید حداکثر کار ممکن برای حفظ کاربر را انجام دهید. کاربران همواره باید از نرم افزار شما راضی باشند و شما نباید به هیچ وجه آنها را از دست بدهید. پشتیبانی مستمر نیز می تواند یکی از روش های خوب در این زمینه باشد.
اینستاگرام
تماس با ما
سوالات متداول
پرسش و پاسخ
پرسش مورد نظر خود را مطرح نمایید