فریم ورک ری اکت که در حال حاضر توسط غول های بزرگ حوزه فناوری مثل فیس بوک، توییتر و گوگل استفاده می شود، امکان ساخت وب سایت ها و برنامه های کاربردی تحت وب سریع و واکنش گرا را با تجربه کاربری روان فراهم می کند. البته بهینه سازی سایت های ری اکت برای موتورهای جستجو با محدودیت هایی مواجه است. این محدودیت ها زمانی که بیشتر ترافیک ورودی از طریق محتوای سایت و سئو باشد، بیشتر قابل ملاحظه خواهد بود. خوشبختانه راهکارهایی برای مقابله با چالش های سئو سایت ری اکت وجود دارد که در ادامه در مورد آنها صحبت می کنیم.
ری اکت (React) یک فریمورک جاوا اسکریپت است که می توان از آن برای ساخت رابط کاربری یک سایت استفاده کرد. این چارچوب ساخت وب سایت ها و برنامه های تعاملی پرسرعت را تا حد زیادی ساده تر می کند و این امکان را در اختیار کاربر قرار می دهد تا بدون نیاز به «Reload» بین صفحات پیمایش کنند. اتفاقی که تجربه کاربر را تا حد زیادی بهبود می بخشد.
صفحه ای که به کمک React ساخته می شود، برای نمایش محتوا به جاوا اسکریپت نیاز دارد. مشکل اینجا است که ربات خزنده گوگل که تمام صفحات اینترنت را اسکن می کند، نمی تواند صفحات جاوا اسکریپت را به خوبی صفحاتی که با کد HTML معمولی ساخته می شود، درک کند.
برای مدت طولانی گوگل اصلا نمی توانست محتوایی را که با جاوا اسکریپت رندر شده بود ببیند و به کاربر توصیه می کرد محتوا را بدون فعال کردن جاوا اسکریپت ایجاد کند. اما در سال 2015 اعلام کرد که اکنون ربات خزنده این موتور جستجوی بزرگ، قادر است صفحات را با جاوا اسکریپت رندر کرده و آنها را ایندکس کند.
اگرچه این خبر خوش حاکی از آن بود که دیگر هیچ مشکلی برای رندر و ایندکس صفحات جاوا اسکریپت وجود ندارد، با این حال، فرضیه و عمل همیشه یکی نیستند. اکثر متخصصان سئو متفق القول معتقد ند که هنوز هم کار گوگل برای رندر و ایندکس صفحات شامل کدهای جاوا اسکریپت به نسبت سخت تر است.
بیشتر بخوانید: کنیبالیزیشن کلمات کلیدی چیست ؟ تشخیص و رفع آن
در این بخش نگاهی دقیق تر به این مسئله می اندازیم که چه چیزی سئو سایت react را چالش برانگیز می کند و توسعه دهندگان می توانند چه اقداماتی برای رسیدگی و غلبه بر تعدادی از این چالش ها انجام دهند.
می دانیم که وب سایت های ری اکت به شدت به جاوا اسکریپت متکی هستند و اغلب در تعامل با موتورهای جستجو با مشکل مواجه می شوند. ری اکت به طور پیش فرض یک مدل پوسته اپلیکیشنی ایجاد می کند و HTML اولیه صفحه حاوی محتوای معناداری نیست؛ این یعنی یک کاربر یا ربات باید جاوا اسکریپت را اجرا کند تا محتوای واقعی صفحه را ببیند.
ربات گوگل در اولین عبور یک صفحه خالی را تشخیص می دهد و باقی محتوا زمانی دیده می شود که صفحه تماما رندر شود. در این حالت کافی است تعداد صفحات سایت زیاد باشد تا ایندکس شدن صفحات سخت و پر زحمت شود.
بیشتر بخوانید: محتوای مناسب برای سئو چه ویژگی هایی دارد
HTML و JavaScript رویکردهای کاملا متفاوتی برای پردازش خطاها دارند. فقط یک خطا در کد جاوا اسکریپت می تواند کل عملیات ایندکس را غیرممکن سازد؛ زیرا مفسر جاوا اسکریپت ذره ای تحمل خطا ندارد. اگر مفسر با کاراکتری در موقعیت اشتباه برخورد کند، بلافاصله عملیات تفسیر اسکریپت را متوقف کرده و خطای SyntaxError نمایش می دهد.
اگر این اتفاق درست موقع ایندکس کردن صفحه توسط ربات گوگل رخ دهد، ربات یک صفحه خالی می بیند و آن را به عنوان یک صفحه بدون محتوا ایندکس می کند.
عملیات فچ کردن صفحه، تجزیه (عملیات پارس) و اجرای جاوا اسکریپت زمان بر است. همچنین گاهی جاوا اسکریپت برای فچ کردن محتوا نیاز دارد ارتباط شبکه ای برقرار کند؛ این یعنی کاربر باید مدتی صبر کند تا بتواند اطلاعات درخواستی را مشاهده کند. بی تردید زمان لود طولانی تر بر امتیاز تجربه کاربر و سئو سایت ری اکت تأثیر می گذارد و گوگل چاره ای جز پایین نگه داشتن رتبه سایت نخواهد داشت.
دلیل اهمیت متا تگ هایاین است که به گوگل و سایر وب سایت های رسانه های اجتماعی اجازه می دهند عناوین، عکس ها و توضیحات مناسب صفحات را به خوبی نمایش دهند. اما وب سایت های ری اکت برای دریافت این اطلاعات به تگصفحه وب تکیه می کنند و کد جاوا اسکریپت صفحه را اجرا نمی کنند. در این وب سایت ها تمام محتوا از جمله متا تگ ها سمت کلاینت رندر می شود و از آنجا که پوسته اپلیکیشنی برای کل وب سایت یکی است، انتخاب محتوای متاتگ برای صفحات مجزا دشوار خواهد بود.
بیشتر بخوانید: ارور soft 404 چیست - تاثیر آن رتبه بندی
نقشه سایت فایلی است که در آن اطلاعاتی در مورد صفحات، ویدیوها و سایر فایل های سایت و روابط بین آنها ارائه می کنید. موتورهای جستجو از جمله گوگل این فایل را می خوانند تا هوشمندانه تر سایت شما را کراول کند.
React هیچ راهکار داخلی برای ساخت نقشه سایت ارائه نمی کند و فقط اگر از چیزی مثل React Router برای مدیریت مسیریابی سایت استفاده می کنید، شاید بتوانید ابزارهایی پیدا کنید و با استفاده از آنها نقشه سایت تولید کنید؛ اگرچه به همین سادگی نیست و به تلاش و زحمت نیاز دارد.
تمام محدودیت هایی که در بخش قبلی به آنها اشاره کردیم را می توان به نحوی از میان برداشت. در ادامه روش هایی برای حل مشکلات سئو سایت ری اکت معرفی می کنیم.
تکنولوژی ایزومورفیک جاوا اسکریپت به طور خودکار فعال بودن یا نبودن جاوا اسکریپت در سمت سرور را تشخیص می دهد. در مواردی که جاوا اسکریپت غیرفعال است، جاوا اسکریپت ایزومورفیک در سمت سرور کار می کند و محتوای نهایی را در اختیار سرور سمت کلاینت قرار می دهد؛ به این ترتیب به محض شروع لود صفحه، تمام محتوا و ویژگی های مورد نیاز به راحتی در دسترس قرار می گیرند.
این تکنولوژی مواقعی که جاوا اسکریپت فعال است، درست مثل یک برنامه پویا با چند مؤلفه عمل می کند. به این ترتیب صفحه در مقایسه با وب سایت های معمولی سریع تر بارگذار می شود و تجربه کاربری روان تری برای کاربر می سازد.
منظور از پیش رندر بکارگیری برنامه های ویژه ای است که درخواست های وب سایت را رهگیری می کنند و اگر درخواست از جانب یک ربات باشد، به عنوان پاسخ یک نسخه HTML استاتیک کش شده از وب سایت ارسال می کنند؛ اما اگر درخواست از طرف کاربر باشد، صفحه معمولی لود می شود. پیش رندر یک رویکرد بسیار پرکاربرد برای سئو فرندلی کردن صفحات وب است و زمانی به کار برده می شود که ربات های جستجو نتوانند صفحات سایت را به درستی رندر کنند.
از مزایای سئو سایت ری اکت با پیش رندر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
با این حال اشکالاتی هم در این رویکرد مشاهده می شود:
بیشتر بخوانید: کپی راتینگ و سئو - روش طلایی جذب ترافیک
در رندر سمت کلاینت مرورگر و ربات های گوگل فایل های HTML خالی یا با محتوای بسیار کم دریافت می کنند. سپس کد جاوا اسکریپت محتوا را از سرور دانلود کرده و کاربران آن را روی صفحه نمایش خود می بینند. از نظر سئو رندر سمت کلاینت مشکل ساز است؛ زیرا ربات های گوگل محتوایی دریافت نمی کنند که بتوانند بر اساس آن صفحه سایت را به درستی ایندکس کنند.
اما در رندر سمت سرور، مرورگرها و ربات های گوگل فایل های HTML حاوی کل محتوا دریافت می کنند و عملیات ایندکس کردن و رتبه بندی صفحات بدون هیچ مشکلی انجام می شود. این روش ساده ترین راهکار ممکن برای ساخت یک وب سایت ری اکت سئو فرندلی است.
چالش هایی که در مسیر استفاده از کتابخانه ری اکت برای راه اندازی سایت پیش روی ما قرار می گیرد، نباید باعث دلسردی ما نسبت به این فریم ورک شوند. برای هر مشکلی راهکاری هست و می توانید از راه حل های این مقاله برای مقابله با این چالش ها و سئو سایت ری اکت استفاده کنید. به یاد داشته باشید ربات های کراولر موتورهای جستجو روز به روز هوشمندتر می شوند؛ شاید در آینده نزدیک برای سئو این سایت ها با هیچ مشکلی مواجه نباشید.
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ
پرسش مورد نظر خود را مطرح نمایید