خیلی از صاحبان کسب و کار، برای فروش محصولاتشان علاوه بر سایت، نیاز به اپ دارند؛ اینجاست که پای طراحی اپلیکیشن به میان می آید. طراحی اپ، به شرطی که اصولی انجام شود، کار راحتی است. در این مقاله به معرفی کدی می پردازیم که در توسعه اپلیکیشن اهمیت دارد.
API یا رابط برنامه نویسی کاربردی، کدی است که باعث می شود دو نرم افزار با هم ارتباط برقرار کنند. یک API تعریف می کند که چگونه یک توسعه دهنده باید از یک سیستم عامل (OS) یا برنامه های کاربردی دیگر، خدمات درخواست کند و داده ها را در زمینه های مختلف و در کانال های متعدد در معرض نمایش بگذارد. هر داده ای را می توان با یک رابط برنامه نویسی به اشتراک گذاشت. APIها توسط فراخوانی تابع متشکل از افعال و اسم پیاده سازی می شوند. به عنوان مثال، در یک وب سایت املاک و مستغلات، یک API ممکن است دارایی های املاک و مستغلات موجود را براساس جغرافیا منتشر کند؛ درحالی که API دوم نرخ بهره فعلی را ارائه می دهد و سومی یک ماشین حساب وام مسکن.
API یا رابط برنامه نویسی کاربردی رابطی است که دسترسی برنامه ای به عملکرد سرویس و داده ها در یک برنامه کاربردی یا پایگاه داده را فراهم می کند؛ می توان از API به عنوان بلوک ساختمانی برای توسعه تعاملات جدید با انسان، سایر برنامه ها یا دستگاه های هوشمند استفاده کرد. شرکت ها از API ها برای پاسخگویی به نیازهای یک تحول دیجیتال یا یک اکوسیستم استفاده و یا یک مدل کسب و کار پلتفرم را راه اندازی می کنند. API نیز در طراحی اپلیکیشن کاربرد دارد که در ادامه درباره آن صحبت خواهیم کرد.
API مخفف Application Programming Interface است. در زمینه APIها، کلمه Application به هر نرم افزاری با عملکرد مشخص اشاره دارد. به همین دلیل است که API در طراحی اپ کاربرد دارد. رابط را می توان به عنوان یک قرارداد خدمات بین دو برنامه در نظر گرفت. این قرارداد نحوه ارتباط این دو با یکدیگر را با استفاده از درخواست ها و پاسخ ها تعریف می کند. اسناد API آنها، حاوی اطلاعاتی در مورد چگونگی ساختاربندی این درخواست ها و پاسخ ها توسط توسعه دهندگان است.
چهار نوع API وجود دارد: خصوصی، عمومی، شریک و ترکیبی. در طراحی اپ نیاز است که به انواع API توجه شود.
APIها نیز به عنوان محلی، وب، راه دور و طراحی اپلیکیشن طبقه بندی می شوند.
API ها از دو عنصر مرتبط تشکیل شده اند:
نرم افزاری که می خواهد به ویژگی ها و قابلیت های API دسترسی پیدا کند، اینطور به نظر می رسد که آن را فراخوانی کرده و نرم افزاری که API را ایجاد می کند، آن را منتشر خواهد کرد.
APIها به داده هایی که کاربران و سایر برنامه ها درخواست می کنند اجازه دسترسی می دهند. دسترسی به یک سرویس یا بخشی از عملکرد با استفاده از نقش های از پیش تعریف شده تایید می شود که بر چه کسی یا چه سرویسی می تواند به اقدامات و داده های خاص دسترسی داشته باشد. برنامه هایی که API را فراخوانی می کنند به طور سنتی در زبان های برنامه نویسی خاص نوشته می شدند. APIهای وب را می توان از طریق هر زبان برنامه نویسی فراخوانی کرد، اما صفحات وب ایجاد شده در زبان نشانه گذاری فرامتن (HTML) یا ابزارهای طراحی اپلیکیشن نیز می توانند به آنها دسترسی داشته باشند.
APIها مجموعه ای از قوانین هستند؛ آنها نحوه نوشتن کد برای ساخت اپلیکیشن توسط توسعه دهندگان را استاندارد می کنند و فرآیندهای توسعه نرم افزار داخلی سازمان را بهبود می بخشند. استفاده از قوانین و قالب های مشابه کد را ساده تر و شفاف تر می کند. همچنین، استانداردسازی همکاری بین توسعه دهندگان و شرکت طراحی اپلیکیشن را تسهیل می کند؛ زیرا آنها اجزای نرم افزاری را با هدف ادغام با APIها می سازند. این به نوبه خود، توسعه ویژگی را تسهیل می کند و زمان ورود به بازار را کاهش می دهد.
APIهای عمومی و آنهایی که با شرکا به اشتراک گذاشته شده اند، سازمان را قادر می سازند تا کارهای زیر را انجام دهد:
چالش ها و محدودیت هایی در رابطه با APIها وجود دارد؛ از جمله موارد زیر:
APIها کیفیت و ارائه نرم افزار و خدمات را بهبود بخشیده اند. تعداد فزاینده خدمات وب که ارائه دهندگان ابری از طریق APIها در معرض نمایش قرار می دهند، ساخت اپلیکیشن کاربردی مخصوص، اینترنت اشیا و برنامه هایی برای پشتیبانی از دستگاه های تلفن همراه و کاربران تشویق کرده است.
APIها یک لایه دیجیتال اضافه می کنند که از طریق آن داده ها و دارایی های شرکت با حاکمیت و امنیت لازم ارائه می شود. این رویکرد تعاملات مشتری، کارمند و شریک را افزایش می دهد. همچنین، عملکرد و دامنه خدمات بیشتر، ارزش ارائه شده به کاربران را افزایش داده و تجربه مشتری را بهبود می بخشد؛ به عنوان مثال، وب سایت قبلی نیازهای مشتری را در رابطه با جستجوی املاک پیش بینی می کند. APIها همچنین فرصت های کسب درآمد جدیدی را برای کسب وکارها ایجاد می کنند؛ مانند تولید داده ها با بسته های سفارشی و طرح هایی برای شرکای تجاری.
نتیجه گیری
طراحی خوب API برای استفاده از آن در طراحی اپ ضروری است. معماران نرم افزار زمان قابل توجهی را صرف بررسی تمام برنامه های ممکن یک API و منطقی ترین راه برای استفاده از آن می کنند. ساختارهای داده و مقادیر پارامتر اهمیت ویژه ای دارند؛ زیرا باید بین تماس گیرنده یک API و ناشر آن مطابقت داشته باشند.
امنیت قوی نیز یکی از جنبه های مهم طراحی API است. بهره برداری از APIهای پیکربندی نادرست یک روش معمول برای مهاجمان سایبری است. APIها دروازه ای هستند که سیستم ها و داده های یک سازمان را به کاربران داخلی و خارجی ارائه می کنند. هرگونه مصالحه می تواند مشکلات امنیتی گسترده و جدی ایجاد کند.
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ
پرسش مورد نظر خود را مطرح نمایید